maanantai 12. lokakuuta 2015

Robin Cook: Verkossa

Röntgenlääkäri George Wilson saa kuulla uudesta mullistavasta keksinnöstä lääketieteen alalla. Tulevaisuus ja iDoc on täällä tänään. Kun jokaisella on omalääkäri omassa älypuhelimessaan niin kuka enää tarvitsee oikeaa lääkäriä? Ja voiko näin uuden teknologian käsiin luottaa oman henkensä?

Robin Cookilla alkaa nyt näköjään olla pahana tapana harrastaa kirjoissaan onnettomia loppuja. Nano ja nyt Verkossa loppuvat molemmat tavallaan kesken, ja siksi niitä onkin kritisoitu. Nanoa lukuunottamatta kaikki Cookin viime vuosien kirjat ovat ärsyttäneet minua lapsellisella ja teennäisellä kerronnallaan ja dialogillaan, niin nyt tämäkin.

Varasin tämän kirjan kirjastosta lähinnä siinä toivossa että siinä tulisi jotain selkoa Pian kohtalolle, mutta ei. Ja nyt Georgenkin kohtalo on ihan yhtä lailla epävarma, buu.

Kirjan alkupuolella ärsytti se miten erilainen Georgesta oli tehty kuin kahdessa aikaisemmassa kirjassa joissa George on ollut mukana. Ikäänkuin Cook olisi lukenut lukijoiden arvosteluja Georgen nössöstä luonteesta ja päättänyt kirjoittaa hahmon kokonaan uusiksi. Buu tällekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti