maanantai 31. elokuuta 2015

Terveyskeittokirja

Syövän ehkäisemiseen ravinnolla keskittyvä Terveyskeittokirja on tavallaan jatko-osa aiemmin lukemalleni kirjalle Ruokavalio ja syöpä. Molempien kirjoittajia ovat kanadalaiset syöpätutkijat Richard Beliveau ja Denis Gingras.

Mitä sitten kannattaa syödä jos haluaa yrittää ehkäistä syöpää? Riippuu keneltä kysyy. Tässä kirjassa ollaan sitä mieltä että esimerkiksi kalat ja appelsiinimehu kuuluvat terveelliseen ruokavalioon. Sen sijaan ranskalaisen syöpälääkärin kirjassa Syötkö riskiruokaa? kerrotaan että kalat ovat täynnä ympäristömyrkkyjä, ja appelsiinimehu lisää ihosyövän riskiä.

Terveyskeittokirjassa vannotaan kasvispainoitteisen ruokavalion nimeen. Kasviksista terveellisimpien joukossa ovat erilaiset kaalit, sipulit ja tomaatti.

Vaikka asiasta sivumennen mainitaankin niin tarpeeksi huomiota ei anneta sokerin ja hiilihydraattien vaikutuksesta syöpiin. Korkean insuliinipitoisuuden sanotaan lisäävän syöpään sairastumisen vaaraa. Ja mikäs insuliinipitoisuutta nostaakaan? Hiilihydraatit.

Se arveluttaa että kirjassa soijaa pidetään terveellisenä. Se onneksi mainitaan ettei soija sovi ainakaan rintasyövän jo sairastaneille. Ja eiköhän tuo sovellu muihinkin estrogeeniriippuvaisiin sairauksiin kuten endometrioosiin.

Kirjassa mainitaan myös se että maito estää suklaan terveysvaikutukset. Suklaa kannattaa siis syödä maidottomana, ja tietysti mahdollisimman tummana.

Yllättävää kyllä kirjan reseptiosiossa on kokeilemisen arvoisilta vaikuttavia ruokaohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti