lauantai 1. elokuuta 2015

Ken McClure: Luovuttaja & Taudinkantaja

Jee, uusi lääkäridekkareiden kirjoittaja! Se oli ensiajatukseni kun kirjaston nettisivut ehdottivat minulle Ken McCluren kirjoja. Mutta eipä hänen kirjojaan ole julkaistu suomeksi kuin kaksi kappaletta.

Luovuttaja alkoi kiinnostavasti, mutta sitten se muuttui puuduttavan tylsäksi. Tuntui kuin olisin lukenut kirjanpitäjän kirjoittamaa kirjaa kirjanpitäjästä. Jotenkin kankeaa ja lapsellista tekstiä. Loppupuolella kirja muuttui kuitenkin niin jännittäväksi ettei sitä olisi halunnut laskea käsistään.


Taudinkantaja on pelottavan totuudenmukainen kirja. Se kertoo ebolamaisen verenvuotokuume-viruksen leviämisestä Iso-Britanniassa. Luin kirjan noin vuorokaudessa joten kaipa se oli tarpeeksi jännittävä.

Taudinkantajassa ärsytti suunnattomasti yksi kohtaus. Päähenkilö käy ilman suojavarusteita makaamaan verenvuotokuumeeseen kuolemassa olevan potilaan viereen eikä saa tartuntaa?! Eikä edes pelkää saavansa tai saanensa sitä tuossa tilanteessa? Mutta kyllä päähenkilöä pelottaa älyttömästi että saa tartunnan kun tekee täysissä suojavarusteissa (ja vain osittaisen) ruumiinavauksen verenvuotokuumeeseen kuolleelle. Ei mitään logiikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti