tiistai 1. lokakuuta 2024

Carole Johnstone: Peilimaa

Stephen King on kovasti kehunut Carole Johnstonen psykologista trilleriä Peilimaa (mainoslinkki), ja onko se ihmekään kun hänen kirjansa on siinä niin suuressa osassa. Siis se Kingin kirja joka kertoo Shawshankin vankilasta, ja jonka suomenkielinen nimi paljastaa koko juonen. Se josta tehty elokuva on Imdb:n listauksen mukaan maailman paras leffa.

Peilimaa kertoo naisesta nimeltä Cat joka identtisen kaksoissiskonsa Elin katoamisen jälkeen palaa lapsuusmaisemiinsa Skotlantiin. Taas yksi epäluotettava kertoja joka kätevästi ei muista menneisyydestään mitään.

Yhdessä vaiheessa ymmärsin väärin ja luulin että Peilimaassa tapahtui eräs tietty juonenkäänne. No eipä tapahtunutkaan, ja se oli minulle suuri pettymys. Sillä ne juonenkäänteet jotka kirjassa oikeasti tapahtuivat olivat tylsiä ja ennalta-arvattavia.

Kirjan lopussa luulin koko ajan että nyt se loppuu. No ei se vaan loppunut, ei sitten millään. Turha jaarittelu vain jatkui ja jatkui.

Eli siis taas kerran yksi kirja josta voi huoletta hypätä yli suurimman osan tekstistä. Varsinaista juonentynkää oli hyvin vähän.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti