perjantai 3. marraskuuta 2023

Timothy Ferriss: 4 tunnin keho

Timothy Ferriss on kuulemma jonkinlainen guru joissakin piireissä. Itse en ollut koskaan aiemmin kuullut hänestä, mutta hänen jo vuonna 2010 ilmestynyt kirjansa 4 tunnin keho herätti jostain syystä mielenkiintoni ilmestyttyään Helmet-nettikirjaston valikoimaan.



Kirja kuten sen kirjoittajakin on jakanut ihmisten mielipiteet täysin. 4 tunnin keho keskittyy siihen miten saada maksimaalinen hyöty mahdollisimman vähällä vaivalla. Sillä liika on liikaa ja siihen tuhraantuu turhaan aikaa.

Suurin osa kirjasta keskittyy laihduttamiseen ja samalla lihasmassan kasvattamiseen, mahdollisimman nopeasti tietysti. Oli tietysti inspiroivaa huomata että tässäkin suositellaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, toki omalla (oudolla?) twistillään.


Monet Timothy Ferrissin ohjeista ja neuvoista ovat aika äärimmäisiä, ja potentiaalisesti vaarallisiakin. Vain yhtenä lievemmän pään esimerkkinä hän unohtaa mainita että vihreäteeuute (EGCG) ravintolisänä voi tuhota maksan.

Kirjassa esitetään mielenkiintoinen väite kännykkäsäteilyn ja siittiöiden määrän ja liikkuvuuden välisestä yhteydestä. Yleensäkin ottaen Ferrissin mielestä kaikki mikä tähtää hedelmällisyyden maksimointiin on terveellistä.

Ja näinä aikoina kun liikkeellä on ihmisten immuniteettia tuhoava ja t-soluja tappava virus herää kysymys voiko t-solujen määrää mitenkään kasvattaa? Ferrisin mielestä voi, mutta onko se sitten terveellistä on täysin toinen asia.

Timothy Ferriss: 4 tunnin keho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti