maanantai 27. elokuuta 2018

Douglas Preston & Lincoln Child: The Relic

The Relic on Prestonin ja Childin Pendergast-sarjan ensimmäinen osa. Tämän kirjasarjan suomentaminen aloitettiin jostain syystä vasta sarjan kolmannesta osasta Ihmeiden kabinetti, joten The Relic piti lukea englanniksi.

New Yorkin luonnonhistorian museossa riehuu esihistoriallinen hirviö. Heti sarjan ensimmäisessä osassa nähdään Pendergastin lisäksi Vincent D'Agosta, Bill Smithback ja Margo Green. Täytyy sanoa että että tämän sarjan museoihin sijoittuvat osat eivät ole kiinnostaneet minua paskaakaan, niin ei tämäkään.


Lukiessani Pendergast-sarjaa olen haaveillut sarjaan perustuvasta elokuvasarjasta. Jokaisesta kirjasta saisi niin kätevästi oman elokuvansa. Luettuani The Relicin loppuun minulle selvisi täysin sattumalta että siitä on tehty elokuva jo vuonna 1997. Mutta jostain idioottimaisesta syystä elokuvantekijät ovat tehneet maailmanhistorian hirveimmän virheen jättämällä leffasta kokonaan pois kirjan ja koko kirjasarjan päähenkilön eli FBI-agentti Pendergastin. Miten teet Pendergast-elokuvasarjan jos jätät hänet pois heti ekasta osasta?! Ei ole paljoa järki päätä pakottanut. Pitäisi kai jotenkin saada tuo leffa katsottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti