maanantai 2. heinäkuuta 2018

Douglas Preston & Lincoln Child: Ihmeiden kabinetti

Luulin että Ihmeiden kabinetti on Prestonin ja Childin Pendergast-sarjan ensimmäinen osa. Vasta luettuani tämän massiivisen 650-sivuisen kirjan loppuun minulle paljastui että tämä onkin jo sarjan kolmas osa. Törkeästi suomennoksen kannen sisäsivulla tätä väitetään valheellisesti ensimmäiseksi osaksi. Kyllä vähän ihmettelinkin kun jatkuvasti viitattiin vanhoihin tapahtumiin. Ja minähän varasin kerralla kirjastosta myös sen "toisen" osan. Ilmeisesti niitä oikeasti ensimmäisiä osia ei ole suomennettu? Kirjastostakin löytyy eka osa The Relic vain englanniksi.

Ja kuulemma pari sivuhenkilöäkin on seikkaillut aikaisemmin omassa kirjassaan. Että eipä tämän sarjan aloittaminen oikein onnistunutkaan. Ja olin sitäpaitsi luullut lukeneeni aiemmin tämän sarjan pari myöhempää osaa, mutta ne olivatkin toista sarjaa (Wyman Ford). Jotkut kirjailijat ovat niin tuotteliaita että vähemmästäkin menee tämä idiootti sekaisin.

Entäs se itse kirja sitten? Mielestäni aika tylsähkö, tosin aihepiiri ei kiinnostanut minua tippaakaan. New Yorkista löytyy vanha joukkohauta, jonka ruumiit on murhattu. Pian iskee kopiomurhaaja. Miksi ylimaallisen outo ja sikarikas FBI-agentti Pendergast on niin kiinnostunut jutusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti