torstai 7. elokuuta 2014

Kaari Utrio: Bella Donna


Ainahan muoti ja mukavuus ovat olleet kaksi aivan eri asiaa.

Naisten muodin historia on täynnä toinen toistaan naurettavampia, epäkäytännöllisempiä ja epämukavampia vaatevirityksiä. Kaari Utrion kirjassa Bella Donna kerrotaan naiseuden eli kauneuden historiasta ja naisen aseman muutoksesta. Joissakin kulttuureissa on ollut tapana tappaa vaimo aviomiehensä hautajaisissa...

Yksi elämäni suurimmista haaveista on saada joskus pukeutua vannehameeseen. Siksi olen aina toivonut syntyneeni 1800-luvulle, mutta tietenkin tarkemmin ajateltuna se olisi ollut aivan hirveää. Lääketiede oli lapsenkengissään ja lääkärit aiheuttivat enemmän vahinkoa kuin paransivat. Ja enhän minä olisi ollut mikään rikkaan plantaasinomistajan tytär vaan joku pelto-orja. Eli olisin vain saanut haaveilla krinoliineista. Ja vannehameet ja korsetit olisivat olleet kamalia pitää päällä jokaikinen päivä, eri asia sitä olisi kerran kokeilla.

Tämä look olisi kyllä kelvannut minulle:


Ja mitä tulee lääketieteen kehitykseen niin on aina yhtä mielenkiintoista miettiä olisiko jo kuollut ilman nykyaikaista lääketiedettä. Ja kuinka monta kertaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti