torstai 21. elokuuta 2014

Markku Myllykangas: Rahan raiskaama terveydenhuolto

Luin kaksi Markku Myllykankaan kirjaa, Pharmageddon: Näin sairausteollisuus tekee meistä kipeitä ja Rahan raiskaama terveydenhuolto.

Turhaan luulet olevasi terve sillä lääketeollisuuden mielestä et todellakaan ole. Sinua ei vain ole tutkittu tarpeeksi. Kyllä sinullekin joku "ennaltaehkäisevä" ja terveysongelmia aiheuttava lääkitys keksitään.

Lääketeollisuudesta on tullut yksi maailman tuottoisimmista ja moraalittomimmista bisneksistä. Ennalta ehkäisevässä lääkinnässä yhä useampi potilas kuittaa vain hoidon sivuvaikutukset.

Kohta jokainen suomalainen syö jotain valmistetta pysyäkseen terveenä. Vakavienkin haittojen todennäköisyys voi olla hyötyjä suurempi.


Lääketeollisuus haluaa että jokainen käyttää mahdollisimman montaa lääkettä mahdollisimman pitkään. Ei todellakaan riitä että vain sairaita lääkitään, myös terveet pitää saada lääkitykselle. Tämän varmistamiseksi keksitään kokonaan olemattomia sairauksia. Lääketeollisuus pelottelee terveetkin kuolemanpelolla lääkitykselle.

Mutta ei se mitään, tämänhän suurin osa ihmisistä hyväksyy riemusta kiljuen. On katsos niin kivaa kun voi elää epäterveellisesti ja sitten ottaa pillerin joka peittää epämukavat oireet. Tosin vastoin yleistä harhaluuloa tupakoijat ja ylipainoiset eivät aiheuta eniten kustannuksia terveydenhuollolle! Terveellisemmin elävät elävät pidempään ja tuottavat siksi eniten kustannuksia.

Lääkefirmat käyttävät moninkertaisesti enemmän rahaa lääkkeiden markkinointiin kuin uusien lääkkeiden tutkimustyöhön. Mainonnalla luodaan tuskaa, tyytymättömyyttä ja pelkoa.

Useimmat ihmiset eivät tiedosta lääkettä ottaessaan sen olevan riski - pahimmassa tapauksessa lääke voi tappaa. "Potilas lääkittiin kuoliaaksi." Mutta eihän sitä etukäteen tiedä kumpi tappaa todennäköisemmin, tauti vai lääke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti