maanantai 19. elokuuta 2024

Jeffrey Archer: Tuhlaajatytär

Siitä on vuosikymmeniä kun olen edellisen kerran lukenut Jeffrey Archerin kirjan Tuhlaajatytär (mainoslinkki). Se on jatko-osa Archerin kirjalle Leppymättömät (joka julkaistiin myöhemmin uudestaan nimellä Kane ja Abel), ja en ole ihan varma olenko koskaan lukenut tuota ensimmäistä osaa. Joka tapauksessa kuulin nyt että Tuhlaajatyttären alkupuoli kertoo Kanen ja Abelin tapahtumat vain eri näkökulmasta, ja tätä monet ovat kritisoineet.

Tuhlaajatytär kertoo Abel Rosnovskin tyttären Florentynan tarinan. Florentyna aivopestään lapsesta asti tavoittelemaan suuria asioita. Tässä tosin auttaa se että hän on syntynyt kultalusikka suussa. Mutta kaikki muuttuu kun Florentyna rakastuu isänsä mielestä väärään mieheen. 

Ja kuten aivan liian usein niin nytkin kirjan takakannessa paljastetaan liikaa juonesta.

Varsinkin nuorempana tykkäsin Archerin kirjoista paljonkin, ja Tuhlaajatytär voisi hyvinkin olla niistä suosikkini. Mutta kun Florentyna siirtyi politiikkaan kirja muuttui mielestäni tylsemmäksi. Kaksi kertaa alkoi peräti itkettää. Kun eräs hahmo kuoli, ja kirjan lopussa.

 



Ja vasta näin vuosikymmeniä myöhemmin minulle selvisi että Tuhlaajatyttärelle on olemassa jatko-osa, Kerrotaanko presidentille? (Shall we tell the president?). Haluanko varmasti tietää Florentynan tarinan jatkon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti