maanantai 10. kesäkuuta 2024

Ruth Ware: Lukitut ovet

Olen lukenut jotain Ruth Warelta aikaisemminkin, ja kun Lukitut ovet oli Helmetin verkkokirjastossa lainattavissa, tartuin heti tilaisuuteen. Helmetissä ei enää pysty varaamaan kirjoja ollenkaan, eli se on nyt samassa limbossa kuin Kuopion nettikirjasto oli ennen lopettamistaan. Ärsyttää suunnattomasti että Helmettikin lopetetaan. Sitten olen kokonaan kirjastoton. Ja kirjojahan minulla ei ole varaa ostella.

Lukitut ovet (mainoslinkki) kertoo lastenhoitaja Rowanista, joka tarttuu mahtavaan työtarjoukseen. Uusi työpaikka sijaitsee Skotlannissa keskellä ei mitään, mutta palkka on huikea. Työnantajaperheen aiemmat lapsenhoitajat ovat lopettaneet työt nopeasti. Mikä talossa ja perheessä oikein on vialla? Pian Rowania syytetään hoitamansa lapsen murhasta...

Tässä kirjassa on yliluonnollisia elementtejä joista en koskaan pidä, jätän tosin paljastamatta onko kyseessä lopulta mikään yliluonnollinen. 

Suurin osa kirjasta on tylsää lapsenhoidon kuvausta. Ja ne lapset ovat ärsyttäviä, eivät todellakaan mitään hyväkäytöksisiä enkeleitä.

Suuri epäuskon aihe oli se että koko kirja on olevinaan kirje. Kuka muka kirjoittaa romaaninpituisen kirjeen? Ja kuvaa ja muistaa yksityiskohtaisesti kaikkien ihmisten sanomat asiat ja niin edelleen?

Ja ennenkaikkea kuka vanki kirjoittaa romaaninpituisen kirjeen asianajajalle, jonka toivoo edustavan itseään?

Taas yksi psykologinen jännäri, jonka loppu tuntuu olevan hätiköity. Ja tällä kertaa joihinkin kysymyksiin ei saada vastausta ollenkaan.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti