keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Stephen King: Vimma/Juokse tai kuole

Ehdin ladata Roadworkin e-kirjana ennen kuin tajusin että minullahan on ihan fyysisenä kirjana tämä Kingin Richard Bachman-kombo Vimma/Juokse tai kuole.

Sisältää juonipaljastuksia!

Vimma (Roadwork)

Aivan ylettömän tylsä kirja pesulatyöntekijä Bartista jonka työpaikka ja koti ollaan jyräämässä uuden tien alta. Bartin pitäisi hoitaa työnantajansa muutto uusiin tiloihin mutta eihän sitä jaksa hoitaa eikä myöskään hankkia uutta kotia itselleen ja vaimolleen. Bart elää siis umpitylsää arkeaan ja ryyppää ja antikliimaksina lopussa tappaa itsensä. Yksi tylsimmistä ja turhimmista kirjoista koskaan.

Juokse tai kuole (The Running Man)

Tämä on aina ollut yksi suosikeistani Kingin tuotannossa, ja niin vieläkin. Juokse tai kuole sijoittuu vuoteen 2025, missä kaikki on tietysti päin persettä. Eikä vähiten Kingin pieleen mennyt tulevaisuudenmaalailu. Tosin tämä erittäin ajankohtainen kohta iski:

Kun Richards sanoi että perheessä oli flunssatapaus, lääkäri nosti äkisti katseensa.

"Vaimonneko?"

"Ei. Tyttäreni."

"Ikä."

"Puolitoista vuotta."

"Onko teidä rokotettu? Älkää yrittäkö valehdella!" lääkäri huusi äkkiä, ikään kuin Richards olisi jo yrittänyt. "Tarkistamme terveystietonne."

"Rokotettu heinäkuussa 2023. Tehosteannos syyskuussa 2023. Paikallisella terveysasemalla."

Köyhällä ja työttömällä Ben Richardsilla on vaimo ja sairas lapsi. Saadakseen rahaa perhelleen hän osallistuu tappavaan tositv-ohjelmaan.

Harmi ettei tästä ole vielä tullut kunnon elokuvaa. Se Arnoldin leffa ei noudata juonta ollenkaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti