maanantai 18. kesäkuuta 2018

J.R. Ward: The Thief

The Thief on Mustan tikarin veljeskunta-sarjan 16. osa

En tiedä missä vaiheessa tämä sarja muuttui niin tylsäksi ja itseään toistavaksi. The Thief on huumeaddiktin ja kissavarkaan "oma" kirja, mutta he ovat siinä vain sivuosassa. Valokeilan varastavat kirjailijan suosikki V ja kirjailijan inhokki Jane. Kuulemma alunperin V:n ja Butchin oli tarkoitus päätyä yhteen, mutta vielä silloin sellaista ei muka voinut kirjoittaa.

Kritisoin monen muun tavoin sitä että tässä universumissa ja todellisuudessa kun sen oikean löytää niin mitään muuta ei enää koskaan halua. Ei näe, ei kuule ei mitään muita. Siksi V:n pettämisjuoni ei istu tähän maailmaan ja vie pohjan kaikilta happily ever after-pareilta. Toisaalta jo Rhagen itsemurhahakuisuus vaimonsa mahouden vuoksi oli jo samaa luokkaa. Ei näin. HEA:n jälkeen kuuluu olla pelkkää sunshine, happiness and rainbows.

Kirjaimellisesti kaikki muut ovat haukkuneet Vitoriaa tylsäksi, mutta itse toivoin että hänen tarinansa olisi jatkunut vielä tulevissakin kirjoissa. Miten niin muka niin itseään täynnä oleva ja varovainen nainen voisi kokea noin yhtäkkisen kohtalon?

Lopussa tuntui (taas?) siltä että deadline on tullut vastaan ja on vaan ollut pakko pistää äkkiä kaikki pakettiin. Toisaalta tässä kirjassa vain luodaan asetelmia tulevia osia varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti