lauantai 23. joulukuuta 2017

Stephen & Owen King: Sleeping Beauties

Mitä jos kaikki maailman naiset eivät nukahdettuaan enää heräisi? Alunperin en edes aikonut lukea tätä kirjaa, jonka Stephen King on kirjoittanut yhdessä nuorimman poikansa Owenin kanssa. Minulla ei ole hyviä kokemuksia Kingin yhteistöistä - Talismaanikin jäi pahasti kesken. Mutta tuo kuvaus saikin kiinnostumaan.


Ensimmäiseen kahteen viikkoon en juurikaan lukenut 718-sivuista Sleeping Beautiesia ja olin varma etten ehtisi lukea kirjaa loppuun kirjaston laina-ajan puitteissa eli kuukaudessa. Mutta sitten otin tavoitteeksi lukea joka päivä 50 sivua, ja valmista tuli jopa monta päivää ennen kirjan eräpäivää.

Monella tapaa tästä kirjasta tuli mieleen Under the dome, paitsi että viimeksi mainittu oli paljon parempi. Tapahtumat keskittyvät pikkukaupunki Doolingiin. Kun naiset ovat poissa pelistä onnistuvatko miehet tuhomaan koko ihmiskunnan vain muutamassa päivässä? Jopa näin miestenvihaajana on todettava että tämän kirjan "kaikki miehet ovat paskaa"-ideologia on liikaa.

Lopussa ei taideta antaa mitään vastauksia mihinkään. Miksi? Miten? Ja täytyy myöntää että kuvaukset naisten elämästä "toisella puolella" eivät kiinnostaneet pätkääkään.

Tv-oikeudet on ostettu. Toivottavasti tekevät minisarjan, muuten tuloksena on varmaankin samanlainen kauheus kuin sarja Under the Dome.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti