keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Stephen King: Kuvun alla

TÄMÄ KIRJOITUS SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA KIRJASTA KUVUN ALLA JA TV-SARJASTA UNDER THE DOME

Yli 1100 sivua myöhemmin...

Luin Stephen Kingin kirjan Under the dome vuosia sitten. Suomenkielinen versio Kuvun alla oli vielä lukematta. En ollutkaan lukenut samaa Kingin kirjaa sekä suomeksi että englanniksi sitten Hohdon. Ja muutenkin se on minulla tosi harvinaista, mieleen tulee vain Ben Eltonin Tappavan kuuluisa.

En muistanutkaan jo heti alussa ilmenevää eroa tv-sarjan Under the dome ja kirjan välillä: Sarjassa kuvun läpi ei kuulu mitään ääniä, kirjassa voi ihan normaalisti puhua kuvun toisella puolella olevan kanssa.

Toinen kokonaan unohtamani asia oli se että tv-sarjassa oleva "pink stars are falling" on myös kirjassa, tosin tietysti ihan eri ja järkevästä syystä.

Kirjassa EI ole mitään minidomea, munaa eikä "käsiä". Kirjassa kuvulla on hyvin pienikokoinen lähetin, joka on kuitenkin niin raskas ettei sitä pysty kukaan nostamaan ollenkaan. Lähetintä ympäröi säteilevä "pelottelu"vyöhyke.

Sarjassahan ärsyttää se mikä söpis-hyvis Juniorista on tehty. Kirjassa hänellä on aivokasvain, ja hän tekee ensimmäisen murhansa jo ennen kuin kupu edes ilmestyy. Ja toisenkin pian. Junior on raiskaaja-murhaaja-nekrofiili. Juniorilla on pahoja päänsärkyjä, jotka helpottavat kun hän viettää laatuaikaa ruokakomerossa "tyttöystäviensä" kanssa.

Big Jim Rennie tekee pari poliittista murhaa. Isä ja poika ovatkin aikamoinen murhaajakaksikko omilla tahoillaan. Ensin Rennie tappaa pastori Lester Cogginsin, joka uhkaa paljastaa Rennien osuuden huumebisneksessä. Sitten edesmenneen poliisipäällikkö Duken vaimo Brenda Perkins löytää miehensä jäämistöstä tietoja Rennien rikollisista puuhista.

Kirjassa kuvun alta selviää hengissä vain muutama ihminen Phil "Chef" Busheyn räjäytettyä huumetehtaansa. Kupu lähtee viimein pois kun Julia onnistuu yrityksessään pyytää armoa alienlapsilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti